YOLUNDA, IŞIĞINLA, SONSUZA...

YOLUNDA, IŞIĞINLA, SONSUZA...

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde kendisini sonsuz saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

09.11.2023 102

 

10 Kasım 1938'den bu güne gözlerimizin önündeki ışık yüzü hiç solmamıştır. Vatan üstündeki yiğit sesi her taraftan işitilmektedir. Mustafa Kemal adı, gönüllerimizde dalgalanan bir bayrak, damarlarımıza vuran bir nabız, içimizde açan taze bir tomurcuk, bir doğup bir daha batmayan güneşimizdir.

Atatürk “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir.  Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeter.” sözleriyle kendisini anlamamız için ilke ve devrimlerini, düşüncelerini anlamak gerektiğinin altını çizmiştir.

Ve onun “ Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizlerindir! Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz.” sözü bizlere bir vasiyet niteliğindedir.

10 Kasımlar sadece bir yas günü değildir. Aynı zamanda verdiğimiz sözü yineleme günüdür.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere duyduğu güvene layık olmak adına, milletimiz adına çalışmalarımıza, açtığı yolda, ışığıyla devam edeceğimize, Atamızın ebedi hatırası ve manevi huzurunda and  içiyoruz.